Mijlpaal-update en mededelingen

Afgelopen week was voor veel mensen bijzonder. Veel binnenzitten, ziek zijn en een wereld die anders aanvoelt dan normaal. Terwijl zowel Jurian als Randal met koorts op bed lagen redde Joost de dag om met onder meer Floris en veel inbellers tóch een aflevering (via Skype) op te nemen.

We zouden er bijna van vergeten dat er deze week toch een aantal gedenkwaardige MNOT-momenten zijn gepasseerd. Er komt vast weer een moment om dat op gepaste wijze te vieren. Dat gaat nu even niet. Maar het leek ons goed om er toch even kort bij stil te staan.

🎉 We bestaan 3 jaar

Gisteren, op 20 maart 2020 was het exact  een jaar geleden dat onze allereerste officiele aflevering het levenslicht zag. Dat markeert het derde jaar op de kalender dat jullie fijne luisteraars van ons gezellige gezwam kunnen genieten. Proost op de komende drie jaar! 

(Die ene andere eerste aflevering telt niet)

📈 1 Miljoen luisters behaald

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen hoeveel luisters we exact gehad hebben. Dat komt omdat we in totaal op 3 platformen gehost zijn geweest en we vanaf oktober een nieuwe meetmethode gebruiken. Wel is het laagst mogelijke aantal dat wij uit de gezamenlijke statistiek kunnen trekken sinds afgelopen week 1 Miljoen. Toch een mijlpaaltje dachten we zo! 

Onderstaande afleveringen hebben de meeste luisteraars op hun geweten:

  • 18k – S04E04 – Alexander Klöpping en Jeroen Wollaars
  • 15k – S05E06 – Waarom was de ov-chipkaart zo slecht en is Apple zo geniaal? Met Jasper van Kuijk
  • 14k – S05E09 – Digitaal welzijn, onzinnige reclames en Bitcoinrijkdom met Sidney Vollmer
  • 14k – S05E07 – Met Rachid Finge over werken bij Google, de Formule 1 en YouTube-content
  • 13k – S05E04 – WWDC recap, E3 preview en gameverslaving
  • 12k – S05E10 – Bright-gezicht Anic van Damme over fraude, privacy en opgroeien op een eiland

🤖 Jingle van Breakmaster Cylinder

Ja, het is je waarschijnlijk al opgevallen, en ja, het is waar. Onze nieuwe intro- en outro-tune is geheel verzorgd door de mysterieuse, doch enorm bekende Breakmaster Cylinder. Met jingles van podcasts als Darknet Diaries, Reply All, TLDR en Valentijn op zijn of haar kerfstok is dit een enorm bekende naam voor de luisteraar van de betere podcast. We zijn trots op deze jingle!

💰 Nieuwe titelsponsor

We hebben het bedrijf ICT bereid gevonden het titelsponsorschap van onze podcast over te nemen. Hun eigen korte pitch:

Zonder dat je het weet maak je regelmatig gebruik van de software van ICT Group. Dit doe je wanneer je door een tunnel rijdt die voorzien is van geautomatiseerde systemen, of wanneer je de kraan opent waarvan het water afkomstig is uit een waterzuivering.

We werken met ongeveer 1400 nerds aan software voor o.a. de vitale infrastructuur van Nederland maar ook aan software voor Hello Fresh, ASML, ProRail en Porsche.

Software is overal om ons heen, en ICT Group maakt dat mogelijk door mensen, ideeën en technologie te verbinden.

De komende zes maanden zijn zij te horen in een korte pre-roll. En ja, volgens algeheel mandaat en met brede gedoogsteun van onze patrons op Slack óók voor donateurs. Ons excuses als je dat irritant vindt. Het scheelt ons eenvoudigweg een slordige half uur productietijd per week en vermeerdert de sponsorwaarde voor onze sponsor. Wij hopen op jullie steun, mede omdat onze sponsor de volgende mijlpaal mogelijk maakt.

👨‍💻 Randal 4 uur per week ‘in dienst’

De timing kon beter, maar afgelopen week was de eerste waarin Randal een dag minder voor Tweak, en 4 uur officieel ‘in dienst’ van Met Nerds om Tafel werkt. Met de patron-inkomsten en het titelsponsorschap is het voortaan mogelijk Randal voldoende centjes te betalen dat zijn hypotheek niet in gevaar komt. Hij doet een klein stapje terug in inkomsten, maar een gigantische stap vooruit in de mogelijkheid zich in te zetten voor de podcast.

Hartelijk dank dat jullie al dit moois mede mogelijk hebben willen maken. We zijn trots, vereerd en vooral heel #blessed met jullie steun en hopen jullie nog jaren van -hopelijk- leerzaam vermaak te mogen voorzien 🙏.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds