S01E13 – SHA, Huurfietsen, Bitcoin Cash, Blendle en Podcasts

In deze aflevering praten wij over een vijftal onderwerpen dat toevallig actueel was. Dus even geen gastnerd met een vast onderwerp, maar een ratjetoe van wat wij toevallig tegenkwamen in het nieuws, en van wat ons toevallig bezighield.

SHA2017

Joost ging dit jaar naar hackersfestival SHA2017 waar hackers van over de hele wereld samenkwamen om hun nieuwste hackerskunsten te vertonen. Er werden lezingen gegeven en demonstraties. Zo zag Joost live hoe een brandweerauto werd gehackt en speelde een ware tesla-coil het nummer Thunder van AC/DC.

FlickBike en oBike

Daniel ergert zich aan al die huurfietsen die door heel Amsterdam zwerven. De opvallende oranje fietsen van O-bike en Flickbike zijn inmiddels overal te vinden in Amsterdam. Of iedereen daar even blij mee is hoor je in deze podcast.

Bitcoin Cash

De Bitcoin heet zichzelf in tweeën gesplitst het het resultaat zijn de Bitcoin en de Bitcoin Cash. Beide muntjes zijn sindsdien fors meer waard geworden en de hype lijkt groter dan ooit. Wat dat betekent voor onze eigen broekzakken en de markt als geheel bespreken wij in deze aflevering.

Blendle

Recent kwam het nieuws naar buiten dat Blendle 9 man personeel heeft ontslagen. Gaat het wel goed met Blendle? En hoe ziet de toekomst voor het jonge bedrijf uit Amsterdam er uit?

Podcasts vs. Luisterboeken

Volgens Floris worden podcasts sneller beter dan dat audioboeken goedkoper worden. Dat zou kunnen betekenen dat wij voortaan met z’n allen massaal naar podcasts luisteren. We zijn benieuwd of het zo’n vaart zal lopen.

Tijdschema

02:13 Joost is naar hackersfestival SHA geweest
15:36 Daniel ergert zich aan al die huurfietsen
26:41 Randal scoort flink met Bitcoin Cash
39:00 Daniel maakt zich zorgen over Blendle
54:14 Floris denkt dat podcasts beter zijn dan luisterboekenGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds