S01E14 – Geheime Diensten en Edward Snowden met Peter Koop

Peter Koop studeerde rechtsgeleerdheid en schrijft als blogger voor electrospaces.net. Zijn verhalen gaan over afluisterdiensten, cryptografie en communicatiebeveiliging. Hij schrijft kritisch over de NSA-documenten die naar buiten werden gebracht door Edward Snowden. Met Peter kijken we terug op die onthullingen, hebben we het over zijn verzameling beveiligde telefoontoestellen en gaan we in op de gevolgen van de nieuwe Nederlandse aftapwet.

Peter’s Red Phone

Tijdschema

0:00:47 Wat zijn afluisterdiensten?
0:04:35 De telefoonverzameling van Peter Koop.
0:07:10 Waar maakt Peter zich het meest zorgen over?
0:20:39 De nieuwe wet en ongerichte kabeltoegang.
0:28:36 Wat doet de AIVD met jouw data?
0:31:13 Het hacken van onschuldige burgers.
0:37:06 Je hele adresboek toevoegen op LinkedIN.
0:39:40 Moet je al je camera’s afplakken?
0:41:14 Wat is de kans dat je in het ongerichte sleepnet terecht komt?
0:49:49 De onthullingen van Edward Snowden.
0:58:04 Zijn er ook legitieme geheimen?
1:09:02 Hoe ziet de toekomst van geheime diensten eruit?3 Replies to “S01E14 – Geheime Diensten en Edward Snowden met Peter Koop”

 1. Piet Geldof

  Hoi, Podcasters. Ik luister al net zo lang naar podcast’s als Adam Cury. Dat kwam omdat ik toen erg veel moest reizen en toch op de hoogte wilde blijven. In het begin werd alles mbv de pc gedownload (oa met iTunes). Elk weekend duurde het uren voordat alle file’s op een krakkemikkige, puberale, mp3-speler stonden en dan zat je elke dag “van Rotterdam tot Den Haag” op de doorspoelknop te drukken om maar niet te spreken over de FM-transmittertjes om het op de autoradio hoorbaar te maken…. Het leuke van podcasts is dat je niet perce gebonden bent aan wat voor (ongeschreven radio) regeltjes dan ook. (Lang/kort/hard/zacht/grof/mild/stiltes/overgangen/bruggetjes/truckjes/zender-coördinatoren/sluikreclame,autocue-rampen/lekker door elkaar praten 😉 … etc. 🙂 Je moet tzt oppassen voor het Koot & Bie effect: Dwz.. “De wekelijkse content verplichting” (die er niet is…) Na een x-aantal afleveringen kan er wel ’s even wat minder inspiratie oid zijn oid maar met podcasts kan je gewoon een pauze inlassen of iets heeeeel anders doen.. 😉 Ik heb naar podcasts geluisterd die gewoon plotseling zonder aankondiging vooraf weg bleven zoals de Glitch Podcast (2017) met @reinier, @davidlinssen en @joostholthuis , of TechSnacks (2016) met @maarten_vw en @raymonmens . Dat brengt mij ook op het idee voor nieuwe gasten. Jaren lang was de IT-bende (tm 2016) een hele interessante podcast met tal van invalshoeken tot politiek en economie aan toe ! Zij zijn “correct gestopt” 😉 maar het zou leuk zijn om ze eens als gast te strikken (hoewel sommigen soms aan de andere kant vd wereld) ..: MartinBroerse , Witold Kepinski , Luc Sala, Victor van Reijswoud , Bart van Klaveren en Brenno de Winter . Bedankt voor het lezen ! Piet Geldof.

  • Randal Peelen

   Bedankt voor je reactie Piet. Het blijkt lastig om langdurig een Nederlandse podcast te maken. We zullen je suggesties in het achterhoofd houden… een aantal ervan moet bereikbaar zijn ;).

   • Piet Geldof

    Correctie… As we speak is de TechSnacks Podcast na 9 maanden toch weer opgedoken met 2 specials.
    De ITbende Podcast heeft het gebracht tot 361 afleveringen en
    het Nederlandstalige “erg nette” 🙂 Belgische Tech45 is still going strong en staat nu op 366 afleveringen !
    Dus het kan wel 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds