S01E15 – Retrogaming, Japan en de hyperloop met Jeroen Groeneweg

Veel mensen weten inmiddels vast wel dat technologienieuwswebsite Tweakers een bindende factor is voor Met Nerds om Tafel. Dat maakt het extra leuk dat deze week Jeroen Groeneweg aanschuift in de podcast. Jeroen geeft sinds enkele maanden leiding aan het team developers van Tweakers en praat ons bij over hoe het is om aan Tweakers te werken en hoe de ontwikkeling in zijn werk gaat. En wat was ook alweer het oudste stukje code dat nu nog gebruikt wordt?

Behalve code schrijven voor Tweakers doet Jeroen ook andere dingen: hij bouwde al eens een eigen arcadekast en ontwikkelde een game. In de wetenschap dat Jeroen groot liefhebber is van retrogames en met de release van de SNES Mini in aantocht kon de ‘hype’ rond retro uiteraard niet onbesproken blijven. Iemand hier wel eens gehoord van The Legend of Zelda op Philips’ Cd-i? Wij helaas wel en jij straks ook.

Via retrogames komen we bij arcadehallen en zeg je arcade, dan zeg je Japan. Ook dat is een van de grote liefdes in Jeroens leven. Met veel plezier vertelt hij over pixelcafe’s, Akihabara en het verschil tussen Japanners en ‘buitenlanders’ als het gaat om hoe je karaoke beleeft. Tipje van de sluier? Het zou kunnen dat Jeroen ooit een onbekende Japanse man een uur lang heeft gegijzeld in een karaokebar en gemarteld met dronken vertolkingen van de grootste karaokehits.

Hyperloop & piraterij stoppen

Wat zou het trouwens fijn zijn als je, om naar Japan te gaan, ooit niet meer de lucht in hoeft. Komt het ooit zo ver dat de Hyperloop de rol van het vliegtuig overneemt als voornaamste manier van transport voor lange afstanden? De nerds proberen zich deze (betere?) toekomst voor te stellen. Ook vragen zij zich af of de onlangs door Dutch Filmworks voorgestelde maatregelen op het gebied van illegaal downloaden zullen gaan werken. Worden stoute torrenters straks echt allemaal opgespoord en voorzien van een boete, of probeert de organisatie mensen gewoon bang te maken? Dat en meer hoor je in aflevering vijftien van Met Nerds om Tafel.

Tijdschema

0:02:13 Wat is er veranderd sinds Jeroen bij Tweakers begon?
0:07:07 De realease van Tweakers.net 7.0
0:22:38 De arcadekast van Jeroen Groeneweg.
0:27:56 Hoe bouw je een arcadekast?
0:29:55 De nieuwe hype rondom retro-games.
0:42:12 Hedendaagse arcadehallen.
0:44:49 Het pronkstuk in de verzameling van Jeroen Groeneweg.
0:50:04 Jeroen’s liefde en fascinatie voor Japan.
1:01:04 De nieuwe Hyperloops van Elon Musk.
1:10:01 Illegaal downloaden op de digitale snelweg.
1:24:27 Kijk- en luistertips van Jeroen Groeneweg.
1:26:44 Bonustrack: het Fantasy Football-kwartiertje.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds