S01E16 – Je BSN op straat, de Podcastmakersdag en Apple leidt ons af

Een nerd-podcast opnemen om 19:00 uur op dinsdag 12 september, wat klopt daar niet aan? Inderdaad: terwijl wij deze podcast opnamen, deed Apple zijn plannen voor de toekomst uit de doeken. Uiteraard wilden de nerds om tafel daar niets van missen en veranderde episode 16 van Met Nerds om Tafel deels in een ‘reactie-podcast’ op wat Apple liet zien.

Equifax doet een oepsje

De inhoud van die persconferentie is inmiddels al lang en breed bekend, dus snel door naar andere dingen. In Amerika bleek kredietbureau Equifax een lek te hebben, wat er toe leidde dat de burgerservicenummers van veel Amerikanen op straat kwamen te liggen. Kan dat eigenlijk hier ook gebeuren? De nerds bespreken de mogelijke gevolgen van zo’n lek en hoe het dan wel zou moeten.

Een beetje verwant aan dat onderwerp, maar toch ook weer niet: e-privacy. Je weet wel: wat mogen bedrijven allemaal van je tracken en opslaan? Laat die keuze aan hen en ze slaan het liefst alles op, want hoe uitgebreider de data is, hoe waardevoller. Het lijkt er echter op dat de regels alleen maar strenger gaan worden en dat zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de mediawereld, waar inkomsten uit advertenties enorm belangrijk zijn. Minder waardevolle data betekent minder inkomsten. Worden de regels op het gebied van e-privacy de volgende nagel aan de doodskist van de mediawereld? Of moeten we gewoon niet zeuren en is dit een volstrekt normale, misschien zelfs wenselijke ontwikkeling?

Podcastmakersdag

Last but not least vertelt Met Nerds om Tafel-host Randal over zijn bezoek aan de Podcastmakersdag. Met Nerds om Tafel was daar genomineerd voor de prijs ‘Beste onafhankelijke podcast’. Helaas moesten we in die strijd onze meerdere erkennen in ‘Een Fris & Vurig Liedje’ en ach, met een Game of Thrones-podcast als winnaar kunnen de Nerds om Tafel uiteraard prima leven. Gefeliciteerd jongens! Mocht je Een fris & Vurig Liedje niet kennen, ga het dan zeker eens luisteren want het is meestal erg grappig, zélfs nu seizoen 7 van Game of Thrones er al op zit.

Tijdschema

0:01:46 Opnemen tijdens de Apple Keynote van de iPhone 8
0:05:38 De hack van Equifax in de Verenigde Staten
0:34:33 ePrivacy Regulation vanuit de Europese Unie
0:40:28 De tussenstand op de Apple Keynote in Cupertino
0:43:28 En weer terug naar het onderwerp ePrivacy
0:50:06 Randal Peelen was op de Podcastmakersdag
1:00:17 Felicitaties voor Een Fris en Vurig Liedje
1:01:00 Het One More Thing-moment: de iPhone X
1:10:23 Nog wat Podcast luistertipsGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds