S01E19 – Star Wars, IT-banen en Fantasy Football met Frederik Zevenbergen

Het zal echte nerds vast niet ontgaan zijn: Lucasfilms publiceerde vorige week de eerste échte trailer van Star Wars Episode VIII: The Last Jedi en tegelijkertijd begonnen de bioscopen met de voorverkoop van kaartjes voor de eerste voorstelling. In Nederland zijn die vertoningen op woensdag 13 december en de nerds waren er natuurlijk als de kippen bij, zodat zij Star Wars: The Last Jedi kunnen gaan zien in de Dolby Cinema-zaal van VUE Hilversum. Je kunt het maar vast geregeld hebben!

Scheidend community manager van Tweakers

Niet alleen de vaste nerds, maar de gast van deze aflevering zal daarbij zijn. Dat is bepaald niet toevallig, want Frederik Zevenbergen is niet alleen een nerd in hart en nieren en Star Wars-fan, maar ook goede vriend en oud-collega van de vaste tafelnerds. Frederik stond jarenlang aan het hoofd van het forum van Tweakers, als community manager, en is daar beter bekend als ‘Zeef’. Inmiddels is Frederik product manager bij Tweakers Elect en hij vertelt waarom dat recruitmentplatform het leven van it’ers makkelijker gaat maken. Natuurlijk bespreken we ook hoe het was om zo lang verantwoordelijk te zijn voor de grote community van Tweakers en hoe het was om daar afscheid van te nemen.

Frederik is daarnaast nog raadslid namens de VVD in Leiden en stond eerder dit jaar ook nog op de kieslijst van de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen. Weliswaar gaf zijn plaats op de lijst weinig kans op een zetel, maar het leverde Frederik wel interessante ervaring op tijdens de campagneperiode. Een herkansing bij de volgende verkiezingen, of blijft Frederik in de toekomst gewoon raadslid in Leiden?

Waarom is Fantasy Football leuk?

Tot slot is het tijd voor iets waar iedereen natuurlijk al weken op wacht en als we zeggen iedereen, bedoelen we met name Jurian en Daniël zelf: het Fantasy Football-halfuurtje. De beide NFL-fanaten doen een poging om aan Randal en Frederik uit te leggen van Fantasy Football zo leuk maakt. Daarbij komen ook wat algemene regels en bijzonderheden uit de NFL aan bod. We geven ruiterlijk toe dat dit stuk niet iedereen even goed zal bevallen, maar wie weet werkt hun enthousiasme voor sommige mensen aanstekelijk en ontstaat er de komende jaren een heuse ‘Met Nerds om Tafel Fantasy Football League’!

Tijdschema
0:00:52 Even voorstellen: Frederik Zevenbergen
0:01:50 Tweakers Elect een gat in de markt?
0:08:56 Weggaan bij Tweakers
0:12:46 Het politieke leven van Frederik Zevenbergen
0:14:32 Star Wars: The Last Jedi trailer
0:34:55 Het officiele Fantasy Football halfuurtje (r)
0:56:10 Verschillen tussen Amerikaanse en Nederlandse sporten
1:03:34 Tips voor de luisteraar
1:14:59 Bonus Track

Tips



One Reply to “S01E19 – Star Wars, IT-banen en Fantasy Football met Frederik Zevenbergen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds