S01E22 – Radiorevoluties, Zweverigheid en Twitterhaat met Patrick Kicken

Ooit was er een tijd dat Patrick Kicken hoorde bij de bekendste radio-dj’s van Nederland. In diezelfde tijd startte hij Kicken.com, een website waarop je grappige filmpjes kon bekijken. Daarna legde hij zich toe op onder meer podcasts, non-dualiteit en het uitlokken van twitterfitties. Reden genoeg voor de Nerds om hem eens uit te nodigen als gast, om te kijken hoe heet de opgediende soep nu eigenlijk écht gegeten wordt.

Eén probleem, echter… Kicken is er niet. Tenminste, aanvankelijk niet. Bij aanvang van episode 22 is de stoel van de gast-nerd leeg en dus beginnen de Nerds, na enige twijfel, toch maar zelf, terwijl Kicken zich ondertussen een weg baande door filerijdend Nederland. Wat volgt is louter hoogstaand luistermateriaal: nepreclames, een discussie over of je in een voetbalmanagergame wel of niet je seksuele geaardheid moet kunnen aangeven, een sneak preview van de volgende aflevering van Met Nerds om Tafel en een… Sinterklaasintochtimitatie…? De Nerds draaien er hun hand niet voor om.

Als eerste sms’en op de radio

Toch brandt episode 22 pas echt los als de gast daadwerkelijk aanschuift. Houd je vast, wat we schroeven het tempo aardig op. Eerst legt Kicken nog even uit hoe hij ooit op de radio is gekomen en wat hij daar zoal gedaan heeft. Wist je bijvoorbeeld dat hij als eerste bedacht dat radioluisteraars per sms contact zouden kunnen maken met een radiostation, bijvoorbeeld voor prijsvragen? Nu wel.

Non-dualiteit en trollen op Twitter

Na zijn radioperiode kon Kicken zijn drang om bezig te zijn met innovatie kwijt in podcasts. Inmiddels maakt hij al jaren meerdere podcasts en hij heeft nog wel wat tips voor de Nerds. In zijn podcasts komt regelmatig het onderwerp ‘non-dualiteit’ voorbij, een onderwerp waar met name Randal graag even in wil duiken. Jurian hoort Kicken ondertussen uit over zijn rol als ‘Twitter-troll’ en luistert tenslotte mee naar zijn tirade over de ongecontroleerdheid van WhatsApp, waar volgens de gast de meest vreselijke dingen gedeeld worden. Wordt het niet tijd om daar eens wat moderatie in aan te brengen? Dat, en nog veel meer, hoor je in Episode 22 van Met Nerds om Tafel!

Tijdschema

0:00:00 Starten zonder gast, en hem toch vast aankondigen
0:08:40 Virtuele homofiele voetbalspelers
0:14:18 Oproep tot feedback en MNOT als Sinterklaas
0:20:28 Patrick Kicken has entered the building!
0:29:22 Van radiomaker tot podcastkoning
0:41:35 De intimiteit van Podcasten
0:51:07 Waarom héél Twitter Patrick Kicken haat
1:03:18 Toch nog heel even zweverig doen
1:10:13 Patricks’ Whatsappgroepkruistocht, het nieuwe Dark Web?One Reply to “S01E22 – Radiorevoluties, Zweverigheid en Twitterhaat met Patrick Kicken”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds