S01E24 – Season Finale: Elsagate, NPO-geld en terugblikken op Seizoen 1

Season Finale

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan het eerste seizoen van Met Nerds om Tafel. En hoe! Alle vaste tafelnerds schuiven aan om, voorzien van een gezonde voorraad Spa Rood, terug te blikken op hun eerste podcastseizoen. We zijn immers 24 afleveringen verder met wat ooit begon als een leuk idee, als iets waarmee we ‘maar gewoon een keer moesten beginnen’. Wat verraste de nerds het meest? Wat hebben we geleerd? De lessen van een seizoen Met Nerds om Tafel worden doorgenomen.

Vervolgens is er natuurlijk ook tijd om nog wat recente ontwikkelingen door te nemen. Zo maken de nerds zich bijvoorbeeld druk om Elsagate, de ophef rond YouTubes algoritmes die niet in staat zijn schadelijke video’s weg te houden bij kinderen. Bovendien zijn die video’s vaak ook nog door machines gemaakte samenraapsels van voor kinderen herkenbare figuren, die dan de meest vreselijke dingen uithalen.

Vrolijker worden de onderwerpen weer als het over de NPO, internetproviders en over Black Friday gaat. De nerds zijn nooit te beroerd om hun visie op het publieke omroepen te geven of om de tekortkomingen van isp’s even aan te stippen (al valt het soms reuze mee) en geld uitgeven op Black Friday lukt ook wel, al is de oogst dit jaar niet al te indrukwekkend. We sluiten de laatste episode van het eerste seizoen van Met Nerds om Tafel af met wat plannen voor de feestdagen en natuurlijk de gebruikelijke tips voor de luisteraars, waarbij Jurian zijn meest waardevolle tip ooit deelt.

En nu?

Laten we het gewoon maar vast verklappen: er staat nog één ‘special’ gepland, voor volgende week maandag. Daarna is het tijd voor een winterbreak… zou je kunnen denken. Maar dat is niet zo. De hele indeling in seizoenen is eigenlijk gewoon interessantdoenerij van onze kant. We gaan dus gewoon lekker door!

Tijdschema

0:01:46 Vijf nerds, één podcast: een terugblik op seizoen 1
0:17:26 Jurian’s oproep om feedback
0:19:56 Elsagate
0:33:57 Internetproviders zijn oplichters
0:44:50 De NPO wil méér geld, aub
0:55:27 Aankopen met Black Friday
1:01:45 Hoe kies je in hemelsnaam een CV?
1:04:30 Plannen voor de feestdagen
1:10:00 Tips voor de luisteraars

Black Friday-aankopen

Tips voor de luisteraarGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds