S02E02 – De Nerds voorspellen tech in 2018

Bitcoin door het dak?

Met ‘S02E02’ beginnen de Nerds om Tafel aan 2018 en het leek ons wel leuk om eens wat gokjes te doen over wat er dit jaar zoal gaat gebeuren op het gebied van tech. Dat kan natuurlijk zo breed als de nerds het zelf willen en dus komt er een breed scala aan onderwerpen voorbij. Gaat de Bitcoin dit jaar bijvoorbeeld nogmaals zo hoog komen aan het eind van 2017, of zakt de digitale munt in? En waar zijn de banken ondertussen mee bezig? Floris zou graag een extra service zien in de apps van banken die gebruikers beschermt tegen oplichters die actief zijn op websites als Marktplaats en denkt dat dergelijke diensten er ook aan zitten te komen.

PlayStation 5?

Ook op andere vlakken worden er wat gewaagde voorspellingen gedaan. Zo verwacht Daniël dat er dit jaar een nieuwe FIFA-game van EA Sports op de markt komt. Ja mensen, u las het hier als eerst! Alle gekheid op een stokje: met het verschijnen van de Xbox One X ligt in de wereld van games de bal weer bij Sony om iets te vertellen over nieuwe hardware. Jurian sluit dan ook niet uit dat het Japanse bedrijf dit jaar een eerste hint richting de PlayStation 5 zal geven. Verwacht nog niet te veel details of zelfs concrete informatie, maar meer een ‘we zijn er mee bezig en hij komt volgend jaar’.

De volgende iPhone en nog meer Star Wars?

Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe producten van Apple en een stuk of duizend nieuwe plannen van Elon Musk. Ook die onderwerpen komen over tafel bij de Nerds, alsmede een overzichtje van een aantal mogelijk interessante films die dit jaar in de bioscoop zullen verschijnen. Want ja: deze zomer is het al tijd voor de vólgende Star Wars-film, in de vorm van Solo: A Star Wars Story, die ongeveer tegelijk met The Avengers: Infinity War zal draaien, wat in beide gevallen flink ‘kassa’ betekent voor Disney. Dat, en nog veel meer, hoor je in deze aflevering van Met Nerds om Tafel. Tot volgende week!

Tips

 Tijdschema

0:02:34 Geld, banken en de Bitcoin
0:18:26 Games, consoles en de Nintendo Switch
0:32:46 Vervoer, raketten en zelfreizende auto’s
0:46:04 Apple en de volgende iPhone’s
1:00:02 De media en privacy
1:05:29 Apps
1:12:37 Podcasts
1:15:29 Films
1:18:05 Tips voor de luisteraar

 3 Replies to “S02E02 – De Nerds voorspellen tech in 2018”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds