S02E06 – Snacks en Shownieuws met Snackspert Eke Bosman

Eke de Snackspert

Geef toe, we hebben allemaal wel eens dat moment dat we honger hebben en bij een tankstation of treinstation komen waar je wat lekkers uit de muur kunt halen. En dat doen we dan niet, want we vinden dat we sterk moeten zijn tegen deze verleidingen. Maar waarom eigenlijk? Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert, snapt er niets van. “Mensen zouden zich niet schuldig moeten voelen als ze een keer een patatje eten”, liet hij ooit optekenen in een interview. In deze aflevering van Met Nerds om Tafel schuift hij en vertelt hij hoe je ‘Snackspert’ wordt. Zo’n kenner hebben de Nerds niet wekelijks aan tafel, dus wordt er ook even besproken welke snacks absoluut geprobeerd moeten worden en welke je maar beter kunt laten liggen.

Roddels en achterklap

Dat Eke van meerdere markten thuis is, blijkt wel als je hem op Twitter volgt. Sport, games en tech komen allemaal voorbij, maar ook: roddels en achterklap. Eke werkt namelijk fulltime voor Shownieuws van SBS, dus bijhouden of Justin Bieber en Selena Gomez wel of niet bij elkaar zijn, hoeveel spuitjes er in de kont van Kim Kardashian zitten en wat Rapper Sjors allemaal doet, is zijn werk.

Microsoft wil EA kopen!?

Natuurlijk nemen de Nerds ook nog wat recente gebeurtenissen door. Zo hadden diverse banken en Tweak, de internetprovider waar Randal werkt, last van DDOS-aanvallen. Het zorgde er voor dat duizenden klanten niet konden internetbankieren en riep vragen op over de toekomst van onze digitale infrastructuur, die vooralsnog redelijk eenvoudig onder druk te zetten is. Ook komt Microsoft over tafel, dat in het geruchtencircuit opdook omdat het bedrijf Electronic Arts zou willen kopen, om zo het aanbod aan exclusieve games voor de Xbox te kunnen vergroten. Simpele lariekoek, of zit hier wellicht toch iets in? Het onomstotelijk juiste antwoord op die vraag hebben de Nerds helaas niet voor je, maar dat is dan ook bijna het enige dat je níet hoort in deze gezellige, eetlustopwekkende aflevering van Met Nerds om Tafel!

Tips voor de luisteraar

Tijdschema

0:01:20 Introductie van Eke Bosman
0:11:08 Concurrenten en voedselcharlatans
0:20:18 Eke’s werk voor Shownieuws
0:29:24 Volgt Eke de DDOS-aanvallen?
0:43:27 Gaat Microsoft EA en/of Valve kopen?
0:52:01 Tips voor de luisteraar
1:08:27 Outro en dankwoordGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds