S02E09 – Wat weet je over je eigen medisch dossier en Chrome gaat adblocken met Ruurd Sanders

Podcastfestival!

Een langverwachte dag is aangebroken: Ruurd Sanders, bekend van onder andere Tech45, schuift aan als gast in Met Nerds om Tafel. Zoals je waarschijnlijk al weet, bedachten Ruurd en Randal een aantal maanden geleden dat het wel leuk zou zijn om een techpodcastfestival te organiseren in Nederland. Inmiddels is dat festival is en is de datum bekend: op 17 maart is iedereen (..tot de kaarten op zijn) welkom op kantoor bij Tweakers, waar dan vanaf 12:30 het eerst podcastfestival van Nederland gehouden wordt. Meer informatie vind je op deze pagina en hoor je ook voorbij komen in deze aflevering van Met Nerds om Tafel.

Tech in het ziekenhuis

Ruurd Sanders is echter meer dan fervent podcastluisteraar en fan. Hij is bijvoorbeeld ook acteur, of iets dat er op lijkt (zei er iemand LARP?) en maakt tegen het einde van de aflevering nog even reclame voor zijn theatergroep. Dat mag natuurlijk allemaal, al was het maar omdat Ruurd de overige aanwezigen kort daarvoor heeft getrakteerd op een berg informatie over tech in de medische wereld. Wat is het bijvoorbeeld voor iets raars dat je als patiënt je eigen dossier eigenlijk nooit in mag of kunt zien? En wat voor technieken zullen artsen de komende jaren gaan helpen? Ruurd weet er vanuit zijn werk bij Philips Healthcare alles van en schetst hoe de toekomst van de medische wereld er uit zou kunnen zien.

Chrome blokkeert advertenties

Als laatste – voordat er tips over tafel komen, natuurlijk – bespreken de Nerds nog de ontwikkeling dat Google Chrome zich is gaan bemoeien met adblocken. Google heeft een lijst van ‘stoute websites’ aangelegd en Chrome gaat daar zelfstandig adblocking op toepassen. Klinkt aardig, maar heeft Google daar niet een heel dubieuze rol in? Hoe lang zou het duren voordat Chrome alleen sites met Google Ads ‘goed’ vindt..?  Grapje natuurlijk, zo’n vaart zal het niet lopen, maar dat er een discussie te voeren is over wat dit betekent en voor wie, dat is duidelijk.

Tijdschema

0:01:48 Welkom en introductie Ruurd Sanders
0:18:01 het aankomende Techpodcastfestival
0:22:47 (Problemen met) tech in de medische wereld
0:37:21 Hoe worden die problemen opgelost?
0:52:30 Value based healthcare
1:03:06 Adblockers in Google Chrome
1:13:59 Tips voor de luisteraar

Tips voor de luisteraarGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds