S02E15 – Live Hacken op Paaspop

We hadden de smaak gewoon te pakken. Twee weken geleden namen we voor het eerst live een aflevering op, tijdens het grote Techpodcastfestival in Amsterdam. In een weiland in Brabant, dat voor de gelegenheid tot Paaspop was omgetoverd, deden we het dit weekend gewoon nog een keer.

De link tussen een festival en een techpodcast lijkt misschien wat mager. We zaten echter niet tussen de festivalgangers maar op een heuse festivalhackathon!

Iedere festivalbezoeker kent wel de soms ongemakkelijke drukte bij de ingang van tenten en stages, toiletten of een bar. Om daar wat slims op te bedenken, zijn op Paaspop vijf teams van programmeurs ingevlogen.

Slimme camera’s en wifi-tracking

Dit weekend kregen ze 24 uur om data uit slimme camera’s en wifi-tracking te gebruiken om de drukte in toom te houden. Van een app die je aanraadt om ergens anders een kijkje te nemen tot heatmaps en schermen waarop de drukte op wordt getoond.

Nerds om tafels tijdens de Paaspop-hackathon dit weekend

Van elk team halen we iemand aan tafel die we bevragen over hun idee, maar ook over de privacy van festivalbezoekers. Want leuk, bezoekersstromen in kaart brengen, maar wat kun je nog meer met die data? Gelukkig lijkt daar over te zijn nagedacht.  Wie er heeft gewonnen wordt later deze week bekend.

Tussendoor hebben we het ook nog even over alle ophef rond Facebook en het mediarelletje dat vrijdag losbarstte over uitgelekte wachtwoorden.

Met Nerds om Tafel kwam langs op uitnodiging van de organisator van de hackathon, ict-bedrijf InfoSupport. Daar stond geen compensatie tegenover. Met andere woorden: een festivalhackathon leek ons een machtig interessante episode, we zitten hier geen reclame te maken. Vooralsnog doen we daar sowieso niet aan, om in leven te blijven leunen we volledig op onze fantastische Patreons. Word ook Patreon!

Tijdschema

0:00:00 Introductie met Marco van Info Support
0:08:44 WiFi-tracking en slimme camera’s
0:21:59 Ophef over wachtwoorden
0:23:25 Druktemeters boven de ingang team Sky High
0:34:12 Paaseieren zoeken met de Paasbazen
0:43:57 Heatmaps met 🥦
0:58:52 Drukte voorspellen met PaaseiOfThings
1:10:51 Je identiteit opslaan in de Blockchain
1:16:08 Tips voor de luisteraar

Tips voor de luisteraarGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds