S02E17 – Juke, fietsen leasen en de glazen bol van Jan Meijroos

Jan Meijroos, de games en de glazen bol

Praat je over mensen die in Nederland over games schrijven, dan kom je vrij snel uit bij de gast van deze week: Jan Meijroos. Hij begon bij Hoog Spel maar verdiende zijn sporen voornamelijk bij Power Unlimited en de vele titels waar hij als freelancer voor schreef. Met de Nerds om Tafel – inclusief invalnerd Frederik ‘Zeef’ Zevenbergen – bespreekt Jan hoe hij de wereld van gamejournalistiek heeft in meer dan twee decennia heeft zien veranderen.

In zijn PU-jaren stond Jan Meijroos bekend om zijn ‘Glazen Bol’, een rubriek waarin hij voorspellingen deed over de game-industrie en over nog niet aangekondigde games of consoles. Sloeg hij daarbij de plank wel eens mis? Oh, jazeker. Maar vaak had Jan het bij het rechte eind. De Nerds laten de kans om deze Nostradamus van de gaming-wereld eens aan de tand te voelen natuurlijk niet onbenut. Wat zullen we op de E3-beurs in juni bijvoorbeeld te zien krijgen? En komt in 2019 de PlayStation 5 eigenlijk al eens op de markt? Jan vertelt je er alles over.

Fietsje leasen?

Wie in of om Amsterdam woont, kan bijna niet onbekend zijn met VanMoof. Het fietsenmerkt heeft een aardige status opgebouwd en is zeker onder de goedverdienende medemens enorm populair. VanMoof denkt een manier gevonden te hebben om ook wat minder financieel krachtige mensen aan de herkenbare fietsen te helpen: een leaseconstructie, waarbij je een bepaald bedrag vooraf en daarna maandelijks betaald. Kost wat, maar dan heb je ook wat, al klinkt het volgens Daniël allemaal nog niet overdreven aantrekkelijk.

Juke: de Nederlandse Spotify

Vorige week hadden we het al even over Spotify en de uitdagingen die er voor dat bedrijf liggen. De moeilijkheden die muziekstreamingdiensten hebben weerhouden nieuwe spelers er echter niet van de markt te betreden. Nu is Juke eigenlijk niet helemaal nieuw, maar de samenwerking tussen John de Mols Talpa en Juke-eigenaar MediaMarkt is dat wel. Juke zet in op streaming virgins, oftewel: mensen die nog geen andere muziekstreamingservice gebruiken. Daarnaast moeten ook speciale playlists van Nederlandse artiesten en publicaties een duit in het zakje doen. Het klinkt leuk, maar of het kans van slagen heeft? De Nerds zien het nog niet direct zitten. De reden daarvoor en wat mogelijke redenen kunnen zijn voor De Mol om er toch in te stappen, hoor je in deze aflevering van Met Nerds om Tafel.

Tijdschema:

0:00:00 Intro
0:06:10 Gamesjournalistiek anno 2018
0:20:51 Jan Meijroos bij Intermediair
0:28:42 Juke
0:39:20 Van Moof+
0:51:02 Nog even over games
1:02:55 Ode aan de single player game
1:14:44 Nintendo Labo
1:19:56 Tips voor de luisteraar

Tips:

Jurian: kaarten voor The Avengers: Infinity War (25 april) zijn in de verkoop (Pathé, Vue, Kinepolis)
Daniël: Liam Gallagher staat op 23 november in de Ziggo Dome
Jan: God of War, de deze week verschijnende topgame voor PlayStation 4
Frederik: knallen in augmented reality met Father.IOGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds