S02E21 – Arie Koomen, LARPen, superhelden en de privacy van katten

Comedian en nerd

Als je tussen 2004 en 2008 wel eens naar het improvisatieprogramma De Lama’s hebt gekeken, dan weet je waarschijnlijk wie Arie Koomen is. Een grappenmaker, een stand-up comedian en wederhelft van zijn ’theaterpartner in crime’ Silvester Zwaneveld, met wie hij vanaf het najaar van 2018 weer te zien is in theaters overal in Nederland. De Nerds aan Tafel leren met Arie aan tafel niet alleen een en ander over de wereld van comedy en over hoe comedians omgaan met bepaalde ‘gevoelige onderwerpen’, maar ook dat een gesprek met een comedian niet per se gestructureerd verloopt. Bereid je vast weer op enige chaos.

Comics en superhelden

Wat je alleen niet wist, is dat Arie ook een echte nerd is. Hij kan zichzelf uitstekend verliezen in de spelwerelden van Tomb Raider en Assassin’s Creed en is liefhebber van diverse comics. In deze aflevering van Met Nerds om Tafel vertelt Arie over zijn favoriete comics. Daarnaast bespreken de Nerds ook nog even het ongekende succes van superheldenfilms, want onlangs vestigde de film Marvels The Avengers: Infinity War een nieuw record: de film bereikte als snelste film ooit de mijlpaal van één miljard dollar aan omzet. Oftewel: we zijn voorlopig nog niet van superheldenfilms af.

Is je kat wel veilig?

Het is een lekker jaar voor privacyproblemen en datalekken en onze huisspeurneus Joost (oké, ook een beetje van de NOS) had er afgelopen week weer eentje te pakken. Het blijkt namelijk dat de database waarin gechipte katten staan behoorlijk lek was. Het was vrij eenvoudig om er in rond te bladeren en dat is natuurlijk niet de bedoeling; kwaadwillenden zouden met de adresgegevens van dure katten natuurlijk veel narigheid kunnen uithalen. Joost vertelt over wat er precies aan de hand was en wat voor andere rariteiten het NOS-onderzoekje heeft opgeleverd in deze jongste aflevering van Met Nerds om Tafel!

Tips:

Tijdcodes:

0:00: Wie is Arie Koomen?
00:15: Grapjes maken en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van comedians
00:21: LARPen en Dungeons&Dragons
00:25: Aries leven en moderne technologie
00:30: Whisky, bier en pils
00:40: Pindakaas en boter, en het aflikken van je mes
00:44: Marvel-films
00:50: Van Broederliefde en podcasts tot Westworld en Netflix
00:56: Het gamekwartiertje. “Een pijl in z’n fucking oog.”
01:04: Het pornokwartiertje
01:09: Talen
01:13: De privacy van katten
01:24: Hulpverleners gehinderd door drones
01:32: Tips voor de luisteraarsGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds