S02E22 – Henri de Jong over .nl, .frl, privé-lease en obligaties

Doe toch niet zo moeilijk, joh. Dat lijkt de levenshouding van Henri de Jong. Domeinen verkopen, een auto onder je kont, de energietransatie – waarom moet dat allemaal zo ingewikkeld? Weet je wat, ik doe het zelf wel, lijkt Henri te denken. Hij is de eigenaar van Mijndomein, waarmee hij als een van de eersten .nl-domeinen verkocht aan particulieren. Je kunt het je haast niet meer voorstellen, maar daar kwam best wat papierwerk bij kijken – en ‘papierwerk’ bedoelen we niet figuurlijk. Hoe loste Henri dat op?

Als je Mijndomein een beetje kent, weet je dat ze niet alleen domeinen, maar ook lease-auto’s ‘doen’. Begonnen als een manier om reclame te maken: particulieren relatief goedkoop een auto laten leasen waar Mijndomein-stickers op zitten. Maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige toko. Henri legt uit hoe je een leasebedrijf opricht en hoe je dat allemaal bekostigt. We gaan er zo diep op in dat je aan het einde van deze episode ongemerkt een leasebedrijf bent begonnen.

We hebben het ook nog even over de nieuwe Europese privacywet, of zoals juristen hem noemen: ‘mijn bestaan’. Ook voor beheerders van top level-domeinnamen levert die wet hoofdbrekens op. En als beheerder van ‘.frl’ en ‘.amsterdam’ kan Henri daar ook nog wel wat over vertellen. The GDPR abides!

Tips

Tijdschema

00:00: Start
00:05: Introductie Henri de Jong
00:07: .NL-domeinen schaalbaar maken
00:13: Privé auto’s leasen
00:35: Obligaties uitgeven
01:04: De AVG en .FRL
01:12:- Tips voor de luisteraar
01:26: OutroGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds