S02ESF – Holiday Season Finale Special

Jaja, dat was er weer een! Met vijfentwintig afleveringen schoon aan de haak komt er een einde aan seizoen twee van Met Nerds om Tafel. En je weet wat dat betekent: niks. We gaan uiteraard volgende week gewoon weer door met ons derde seizoen. Waarom dan die verdeling in seizoenen? Gewoon, lekker stukje interessantdoenerij van onze kant. Moet kunnen. Ook voor het derde seizoen staan al weer de nodige gasten te trappelen om aan dé tafel te komen zitten.

Voorspellingen?

Zover is het echter nog niet, want het seizoen moet natuurlijk wel op passende wijze afgesloten worden. In deze laatste aflevering van het tweede seizoen blikken vier van de vijf Nerds terug op wat er in de vorige 24 afleveringen allemaal voorbij is gekomen. Weet je bijvoorbeeld nog dat begin dit jaar, in aflevering 2, een aantal voorspellingen voor 2018 deden? Veel van die voorspellingen kunnen nog uitkomen (of niet), maar over sommige kan al gebabbeld worden. Jurian voorspeelde bijvoorbeed dat Solo: A Star Wars Story zou gaan tegenvallen, en kreeg gelijk. Tenminste, volgens hemzelf dan – de meningen aan tafel zijn verdeeld.

Wat waren de leukste afleveringen?

Ook leuk: in aanloop naar deze aflevering vroegen we onze luisteraars op ons Slack-kanaal wat zij de beste of meest gedenkwaardige aflevering van dit seizoen vonden. Diverse hoogtepunten kwamen daar voorbij en worden in deze aflevering dus nabesproken. Natuurlijk is er aandacht voor het Podcastfestival, maar ook diverse normale afleveringen worden nog even aangehaald. Natuurlijk ben je al die fantastische uren podcastmateriaal nog niet vergeten, maar zo wel, dan frissen de Nerds je geheugen even op.

WWDC en E3

Dan is er ook nog even aandacht voor actuele zaken. Zo wordt de WWDC van Apple nog even nabesproken, inclusief standaard-rant van Daniël over iTunes Connect, en zit Jurian op het moment dat deze podcast verschijnt in Los Angeles voor de E3-gamesbeurs. Daarvan kun je thuis behoorlijk veel volgen. Welke partijen op welk moment hun nieuwe games showen, hoor je in deze aflevering. Randal is juist net terug uit het buitenland, maar miste wel een aflevering waarin veel werd gesproken over ‘cordcutting’. De vaste host van Met Nerds om Tafel wilde graag nog even een duit in het zakje doen en gebruikt daar deze aflevering nog even voor. Verder rekenen de Nerds na of ze eigenlijk wel vrienden van elkaar zijn, wordt de toekomst van ‘MNOT’ besproken en is er natuurlijk weer ruimte voor tips voor de luisteraars. Een aflevering als alle andere dus, maar ook een beetje speciaal. Tot volgende week, tot volgend seizoen!

Tips voor de luisteraar:

Randal: Kom naar de Graspop Metal Meeting MNOT-meetup bij Iron Maiden @ 21:00 Jack Daniels/Mainstage 1
Randal: How Star Wars was saved in the edit
Floris: Ga eens naar buiten en vergeet je niet in te smeren!
Jurian: Patrick Laureij nieuwe presentator Temptation Island door Klikbeet
Daniel: Speel GTA 5 (nog een keer)
Daniel: Abonneren op producten bij Amazon

Tijdschema

0:00:00: Holiday Season Finale Special
0:02:06: Wat gaat Met Nerds om Tafel veranderen?
0:03:46: Tussenstand van de voorspellingen uit S02E02
0:17:39: De beste afleveringen van seizoen 2
0:29:44: One more thing
0:38:24: Vooruitblik op de E3
0:49:22: Nog even over cordcutting
1:03:58: Zijn wij vrienden?
1:17:47: Tips voor de luisteraar
1:30:13: Outro
1:30:58: Hidden trackGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds