S03E04 – Diversiteit en muziek met Saber Karmous

Diversiteit in tech

Eerder dit jaar publiceerden we een episode van Met Nerds om Tafel waarin vier vrouwen de stoelen van de vaste tafelnerds innamen. Het was een manier om op een leuke manier iets te doen met een serieus onderwerp: het feit dat de balans tussen mannen en vrouwen in de wereld van tech nog behoorlijk scheef is. Vlak nadat we die aflevering hadden gemaakt, meldde ‘software-artiest’ Saber Karmous zich op ons Slack-kanaal om, om maar met zijn eigen woorden te spreken, ‘wat kleur aan het geheel toe te voegen.’ Toen ontstond het idee om hem eens uit te nodigen in de studio, om zijn ervaringen als ‘minderheid’ in de tech-wereld te bespreken.

Dat is natuurlijk een lastig onderwerp. Voor vaste tafelnerds Randal en Jurian is het immers niet mogelijk om zich in problematiek rond racisme en discriminatie in te leven. Zij luisteren dan ook vooral naar wat Saber te vertellen heeft en constateren samen met hem dat, hoewel er nog veel te doen en te veranderen is, er de afgelopen decennnia ook al aardige stappen zijn gezet.

Hip-hop?

Halverwege de podcast schakelt het drietal over op wat luchtigere onderwerpen. Besproken wordt bijvoorbeeld wat voor muziek de wereld van tech en IT lijkt te domineren. Randal voldoet aardig aan dat stereotype, maar Jurian en Saber vinden elkaar al snel als het gaat over hip-hop. Wie had gedacht dat de naam Blackstar ooit genoemd zou worden in Met Nerds om Tafel? Jij niet, wij niet, maar toch gebeurde het in deze aflevering van Met Nerds om Tafel!

Tijdschema

00:00:00 Intro
00:02:54 Welkom Saber Karmous
00:19:39 Diversiteit in de IT
01:01:53 Verschillende muzieksmaken
01:21:09 Gadgets miskopen
01:36:56 Tips voor de luisteraar
01:50:59 Bonustrack: favoriete albums

TipsGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds