S03E06a – Online tickets en de blockchain met Robert-Jan Huijsman

In deze zesde aflevering van het derde seizoen van Met Nerds om Tafel hebben we een oude bekende te gast: Robert-Jan Huijsman is software engineer bij Google’s Firebase, woont in San Francisco en is terug van weggeweest na een optreden in aflevering 5 van het eerste seizoen.

In zijn tweede optreden in Met Nerds om Tafel praten we met hem – na de langste introductie ooit – over de frustraties die naar boven komen bij online ticketverkoop. De nerds bezoeken regelmatig concerten en lopen dan zelf ook tegen de gevolgen van meer vraag dan aanbod aan. En iedereen kent natuurlijk ook de frustratie van zelf naast kaarten grijpen maar ze vervolgens wel voor een veelvoud op Marktplaats zien staan. Welke rol spelen de ticketverkopers zoals Ticketmaster daarbij, en hoe zou het eventueel eerlijker opgelost kunnen worden? Mocht je trouwens na het horen van deze episode zelf nog een briljante suggestie hebben, vertel het dan op Slack!

Daarna gaan de nerds in op de toekomst van de blockchain. De hype in de media is dan wel grotendeels voorbij, maar is dat niet juist het moment waarop de meest interessante ontwikkelingen binnen een nieuwe technologie plaatsvinden? Robert-Jan vertelt welke projecten hij volgt en hij legt uit dat hij kansen ziet voor ‘non-fungible tokens’ aan de hand van Magic The Gathering-kaarten. Hoe dat precies zit hoor je in deze aflevering van Met Nerds On-Topic. Meer horen van Robert-Jan? Check dan zondag zeker je podcast-app, want ‘RJ’ schuift natuurlijk ook aan bij Met Nerds Off-Topic!

Tijdschema

00:00 Start
08:48 Introductie Robert-Jan Huijsman
13:32 Online ticketverkoop
29:51 De toekomst van de blockchain
53:19 Outro

TipsGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds