S03E07a – Met de Noord/Zuidlijn en Google Assistant naar Nederland met Duco Vaillant

Vervoer boven de grond; tsja.  Vaak vervuilend (vliegen, autorijden), langzaam (bussen, trams) of inefficiënt (lopen, fietsen). Nee, dan metro’s. Razendsnel en op groene stroom zoef je onder steden door als een piercing door een stuk huid.

Erg veel kilometers metronet liggen er niet in Nederland, en onze hoofdstad komt er vergeleken met andere wereldsteden bekaaid vanaf. Helemaal als je de kilometers niet meetelt die boven de grond liggen. Maar het zal je niet zijn ontgaan dat er de afgelopen week wel zo’n 10 kilometer te gebruiken metronet bij is gekomen, waarvan ruim 7 kilometer ondergronds.

We praten erover met Duco Vaillant, ‘communitymanager’ van de Noord-Zuidlijn. Wat houdt zijn baan in, en hoe kijkt hij aan tegen de problemen bij de aanleg? Om te voorkomen dat we deze podcast ‘met infrastructuurnerds om tafel’ moeten noemen, hebben we het ook nog even over Googles slimme assistent (nu ook beschikbaar in het Nederlands) en waarschuwingen voor onveilige verbindingen in Google Chrome.

Tijdschema

00:00:00 Intro
00:03:31 Uitdagingen bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn
00:33:37 Google Assistant in het Nederlands
00:46:15 HTTP is nu onveilig in Chrome
00:52:52 OutroGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds