S03E09a – Informatie-oorlogen met Nando Kasteleijn

Moet een groot bedrijf met veel macht een voorbeeldfunctie hebben en zich niet inlaten met een verwerpelijk regime, om mag het gewoon keuzes maken die het economisch verstandig vindt? Dat is eigenlijk de vraag waar het eerste deel van Episode 9 over gaat. Met NOS-techredacteur Nando Kasteleijn aan tafel bespreken de Nerds de op handen zijnde move van Google naar China, waarbij het bedrijf waarschijnlijk – nee, vrijwel zeker – zal meewerken aan de door de Chinese regering opgelegde censuur. Daarna bespreken de Nerds ‘infowars’. Facebook en diverse andere grote socialmediabedrijven weren roeptoeter Alex Jones van hun platformen. Is dat wenselijk of juist niet? Ook daarover hebben de Nerds uiteraard een mening. Veel luisterplezier en tot zondag!

Tijdschema

0:00 Intro
01:29 Nog even over het 3d-printen van vuurwapens
4:30 Wie is Nando Kasteleijn?
5:20 Google toch weer in China?
15:30 Infowars
46:30 Slot2 Replies to “S03E09a – Informatie-oorlogen met Nando Kasteleijn”

 1. Alex

  Wat jammer dat jullie zo weinig weten aangaande Alex Jones, maar toch zo’n stellige houding aannemen aangaande zijn kanaal Infowars. Zijn website staat boordevol met verhalen waar een kern van waarheid in (kan) zit(ten). Begrijp me niet verkeerd, ik staar me niet blind op zijn ideologie of iets, maar ik serveer hem niet meteen af als een idioot (dat gebeurd namelijk al eeuwen wanneer je afwijkt van de massa, dan word je als idioot/gek of malloot afgeserveerd en in een donker kamertje gestopt) omdat hij anders denkt dan de gevestigde media. Je alleen maar focussen op de gevestigde media is in mijn ogen gevaarlijker en maakt de maatschappij nog dommer dan dat we al zijn. Blader eens door zijn website en kijk, zonder vooroordeel naar de vele artikelen die deze man maakt en kijk niet alleen naar hem, er zijn vele alternatieve media welke afwijken van de telegraaf, de AD, the times, enzovoorts. Want waarom blindelings deze media geloven en iemand die (aantoonbaar) zaken aan het licht heeft gebracht afserveren als een onzin pratende idioot (uiteraard heeft hij ook zaken welke minder goed verklaarbaar zijn of welke totaal niet verklaar zijn).

  Want even los van Alex Jones, hoe vaak zijn we belazerd door de overheid/bedrijven/instanties in het verleden en hoe vaak zijn deze documenten vrijgegeven nadat de zaken verjaard waren?? Vaak! En dan ben ik geen conspiracy denker…

  Wat ik bedoel te zeggen is geloof niet alles wat de NOS zegt of Hart van Nederland (of the Post whatever). Verbreed je horizon en sta ook open voor alternatieve media zoals een Alex Jones Of Charles Veitch (Love Police) of dergelijke en voeg deze samen.

  De man heeft meer dan 40 films gemaakt, waarvan ik er vele heb gezien zoals Endgame, TerrorStorm, Police State. Vele daarvan onderbouwd met keiharde facts en documenten welke publiekelijk te verkrijgen zijn, en toch nog word de man weggezet als complotdenker en oproer

  • Alex

   O en nog een leuk feitje waar Alex Jones zich al jaren mee bezig houd en voor vecht, maar de stad New York (de overheid) het al 10 jaar stil (probeerd) te houden. Kwam het toevallig net tegen in ons al wetende Algemeen Dagblad is de kanker verwekkende stoffen die vrijkwamen bij het instorten van het WTC. Zie https://www.ad.nl/buitenland/kankercijfer-verdriedubbeld-onder-agenten-die-op-ground-zero-werkten~a0e636e4/ . 10 jaar lang is Alex Jones voor gek verklaard wanneer hij vertelde dat het in de doofpot werd gestopt en uit geschoffeerd als complotdenker. Wat ben ik dan als ik niet al zijn verhalen (welke vaak nog onderbouwd zijn door aantoonbare bewijzen – zie ik de NOS niet zo snel overhandigen) gelijk wegwuif als bullshit, een complotdenker of iemand die verder kijkt dan mij voorgeschoteld word?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds