S04E24 – Met Nerds over Facebook, pannenkoeken en auto’s in Amsterdam

Met Nerds om Tafel is dankbaar voor de vele leuke gasten die al langs zijn gekomen, maar soms vinden we het ook gewoon leuk om met elkaar te babbelen. Niet voor niets begon MNOT ooit als ‘kroeggesprek, maar dan met microfoons’, dus af en toe halen we die wortels nog even aan. Zo ook nu, met dan wel kersvers lid van de Provinciale Staten – maar vooral reservenerd – Frederik er weer eens bij.

Ook zonder gast valt er genoeg te bespreken. Zo was Joost onlangs in Ierland, waar hij op de koffie mocht bij Facebook. Of nu ja, koffie… Joost en de rest van de NOS-crew stonden buiten voor er goed en wel een bakkie gedaan kon worden. Het bezoek was gek, misschien wel net zo gek als hoe Facebook zich opstelt naar mensen met een extreme mening. Of is dat helemaal niet gek en juist logisch? Over logisch gesproken: is het logisch dat je in Amsterdam vanaf 2030 niet meer met een auto mag rijden die op benzine of diesel rijdt? De Nerds zitten hier bepaald niet op één lijn, maar dat is ook wel weer zo leuk natuurlijk. Tot slot is er uiteraard (ruim) aandacht voor de vragen van de luisteraars en hebben we weer een aantal fijne tips, zoals welke vegan macchiato je zou kunnen drinken. Dat en meer in deze – season finale! – van Met Nerds om Tafel!

Het filmpje van de voorbij varende cruiseschepen waar Frederik in de podcast naar verwijst, vind je hier!

TIJDSCHEMA

0:00:00 Start
0:02:34 Jingle
0:03:14 Reservenerd gaat in Provinciale Staten
0:05:25 Joost was bij Facebook
0:22:48 Windows krijgt een Linux-kernel!
0:37:03 Zuurstof is fijn, fijnstof is zuur
0:39:54 Verplicht elektrisch rijden in Amsterdam in 2030
0:55:02 Vragen van de luisteraars
1:19:40 Tips
1:24:07 Afkondiging

TipsOne Reply to “S04E24 – Met Nerds over Facebook, pannenkoeken en auto’s in Amsterdam”

  1. Jos

    Jammer dat CO2 uitstoot van vliegtuigen als niet relevant wordt benoemd en dat er niet over ultra fijn stof rond Schiphol wordt gesproken. Dit zijn zaken waar weinig over te vinden is i.v.m. de geld stroom die er achter zit. Vandaar dat we maar de consument op zijn auto aanspreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds