S05E20 – SpaceX, Sextortion en stikstof – met Tijs Hofmans

Tijs Hofmans droomde als redacteur bij Computer Idee al van een baan bij Tweakers en schrijft daar nu over security en privacy. Aan tafel bij de nerds hebben we het daar echter niet al te veel over want in zijn vrije tijd runt hij met https://goforlaunch.nl/ een site over ruimtevaart, en het niet minder dan briljante https://fijnedagvan.nl/

De maanlanding is 50 jaar geleden, waarom zijn we dan sinds 1972 niet meer terug geweest en komen we voor de rest ook niet verder dan een paar onbemande sondes naar Mars? We vragen ons verder af wat er zo tof is aan SpaceX, en waarom Mars One juist compleet is mislukt?

Verder hebben we het over een nieuw schrijnend geval van online afpersing en is er uiteraard genoeg ruimte voor input van luisteraars.

Tijdschema

00:00 Intro

03:38 SpaceX en Mars One

37:12 Joost is geen fan van DHL

40:12 Wat deed Tijs bij ComputerIdee?

44:55 Sextortion

55:15 Onderwerp van de luisteraar

1:12:00 Vragen van luisteraars

1:35:42 Tips

Tips2 Replies to “S05E20 – SpaceX, Sextortion en stikstof – met Tijs Hofmans”

  1. Luc

    Ik kan die SEO tekst nergens terugvinden. Hij zou toch op film.nl gestaan hebben? Op archive.org kan ik het niet terugvinden en ook als ik stukken uit de letterlijke tekst opzoek komt google met 0 resultaten. (“Gratis films kijken. Er wordt op internet vaak naar gezocht. Mensen willen graag gratis films kijken. Ook in Nederland. Heel begrijpelijk want film kijken is leuk, om samen met je vrienden of familie te doen. Films doen wat met ons. Het zou dus mooi zijn als je overal gratis naar film zou kunnen kijken. Gratis film in de bioscoop, gratis film kijken op TV, lekker online films huren en er toch niet voor hoeven te betalen! Gratis naar Nederlandse films kijken, of naar de nieuwste hitfilms uit hollywood. Ja, er wordt op internet ook vaak gezocht op gratis nieuwe films kijken. Helaas, want iedereen weet dat voor niks de zon op gaat.”).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds