S07E10 – Gezonder leven door tracking en de quantified self met Maarten den Braber

Al ruim negen jaar lang maakt Maarten den Braber dagelijks om 8:36 een foto van zijn eigen gezicht. Het kon ons dus eigenlijk niets verbazen dat de oprichter van Quantified Self Europe tijdens deze opname zomaar zijn camera tevoorschijn haalde om eventjes een selfie te maken.

Zijn dagelijkse foto’s passen goed in de trend het leven te willen vatten in steeds meer data. Wat je met die data kunt en hoe Maarten mensen met Nexthealth probeert gezonder te maken door steeds meer lichaamsfuncties te meten hoor je in deze aflevering.

Tijdschema

0:00:00 Koffie
0:02:20 Maarten den Braber voorstellen
0:03:37 Quantified self
0:07:19 Wat trackt Maarten zoal?
0:12:57 Een quantified killer feature
0:18:25 De feedback loop
0:28:39 Motor langs je balkon
0:34:55 De toekomst van tracking
0:41:37 Gezondheid bevorderen met Nexthealth
0:55:05 Ruurd maakt superlekkere hamburgers
1:09:35 Vragen van de luisteraars
1:23:14 Tips
1:37:39 Afkondiging

TipsOne Reply to “S07E10 – Gezonder leven door tracking en de quantified self met Maarten den Braber”

  1. konstapel

    Mensen hebben een Bodyfield. Dat is voelbaar en bemeetbaar. Er zijn erg veel apparaten gemaakt om deze metingen te verbinden met bekende ziekten en er zijn ook allerlei apparaten gemaakt om deze ziekten te genzen zelfs door het laden van een glas water. Het Bodyfield is onderdeel van onderzoek in de Biofysica en de biophysica kan veel meer dan de biochemie. Het duurt alleen erg lang voordat artsen die nooit iets te horen hebben gekregen van het biofield en ook nooit iets hebben geleerd van de biofysica kennis op dit gebied bij te brengen. Daarom zit die bij de z.g. alternatieve geneeskunst die miljoenen mensen helpt om ieder geval een balans in hun leven te vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds