S09E06 – Bitcoin als busstation en proof of work vs het klimaat met Bart Mol van Satoshi Radio

Waar we vorige week spraken over het klimaat, praten we deze week over diens grootste vijand: Bitcoin. Althans, zo hor je steeds vaker in de wandelgangen. Onze gastnerd is Bart Mol van de podcast Satoshi Radio. Bart is een ware cryptokenner en onderscheidt zich vooral door zijn genuanceerde blik op zaken. In deze aflevering vergelijkt hij de blockchain met een busstation en legt hij uit hoe we naar de klimaatproblematiek rondom ‘proof of work’-gebaseerde blockchains kunnen kijken.

Deze podcast is onderdeel van Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl.

Tijdschema

00:00:00 Alweer een Apple Event?
00:03:11 Voorstellen: Bart Mol
00:09:21 De blockchain als bushalte
00:31:56 Bitcoin vs het klimaat
00:58:56 Proof of work vs proof of stake
01:25:01 Nerdbier Oranje
01:29:08 Vragen van de luisteraars
01:53:48 Tips
02:13:12 Afkondiging

TipsOne Reply to “S09E06 – Bitcoin als busstation en proof of work vs het klimaat met Bart Mol van Satoshi Radio”

  1. Stefan

    Het “gouden ei” van Bitcoin is een decentrale storage of value. Willem Middelkoop schetst het misschien iets te negatief, maar hij heeft in de kern wel gelijk. Het huidige systeem gaat opnieuw klappen zoals in 2008 en dat blijft zo doorgaan. Wat je niet wil is een central bank digital currency, waar het nu wel heen gaat. Dan kunnen in theorie de centrale banken dmv smart contracts bepalen waaraan en wanneer jij je geld mag uitgeven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds