S09E08 – De weg naar minder smartphonegebruik en je startup naar succes mediteren met Jorn Rigter

Het zal geen nerd onbekend zijn: doelloos scrollen door de socials, afgeleid raken en FOMO. De smartphone is misschien niet altijd zo rooskleurig als dat hij doet voorkomen. Er lijkt veel tijd “verloren” te gaan in doelloos smartphonegebruik. Tijd die je bijvoorbeeld ook zou kunnen besteden aan meditatie, of bier drinken. Dit en meer bespreken we in deze aflevering van MNOT met Jorn Rigter.

Hij studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en legde zich aan diezelfde universiteit toe op computerwetenschappen en data science. Dit bracht hem tot Co-Founder en CEO van de Nederlandse startup Unpluq, waarmee hij dé oplossing op de markt wil zetten om het overmatig smartphonegebruik in te dammen.Niet geheel verassend is hij meer dan geïnteresseerd in de juiste balans tussen het digitale en analoge leven en hoe dit met elkaar interacteert. Hij houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: meditatie, slaap, smartphoneverslaving, gewoontes en zingeving. Hier sprak hij al eerder over in zijn eigen podcast Evolved Primates.

Deze podcast is onderdeel van Dag en Nacht Media. Heb je interesse om te adverteren in deze podcast? Neem dan contact op met Dag en Nacht Media via adverteren@dagennacht.nl.

Tijdschema

00:00:00         Beroemde schoolgenoten
00:01:31         Randal met vakantie
00:02:29         Voorstellen: Jorn Rigter
00:10:57         De werking van Unpluq
00:30:45         Het runnen van een startup
00:41:42         De podcast “Evolved Primates”
00:44:00         Meditatie
00:57:58         Vragen van de luisteraars
01:31:28         Tips
01:38:57         Afkondiging

TipsGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds