Holiday Special – Star Wars en Rock & Roll met Dennis Mons

Eigenlijk sloten we vorige week seizoen één van Met Nerds om Tafel af, maar toch niet helemaal. Er staat immers voor echte nerds nog een belangrijke gebeurtenis voor de deur, want vanaf aanstaande woensdag is Star Wars Episode VIII: The Last Jedi te zien in de bioscoop. Genoeg reden om nog een speciale ‘Holiday Special’ uit de grond te stampen, met daarbij een gast die moeiteloos mee kan in ons enthousiasme.

De naam Dennis Mons ben je misschien wel eens tegengekomen op internet of bijvoorbeeld in de Power Unlimited of de inmiddels niet meer bestaande, gratis krant Sp!ts. Daarin schreef Dennis over games en andere vormen van entertainment, want enkele prachtige anekdotes heeft opgeleverd. Zo stond Dennis gedurende zijn carrière oog in oog met onder meer Lemmy Kilmister en Samuel L. Jackson, die hem toen ook nog eens vertelde waarom hij eigenlijk een paarse light saber had in de Prequels.

Daarmee is het bruggetje naar Star Wars gemaakt. Dennis vertelt daarbij over ‘zijn kindje’ genaamd Wookiee Leaks (ja, met een extra ‘e’ in de Wookie), een YouTube-programma waarin hij zijn kijkers bijpraat over de laatste nieuwtjes rond Star Wars. Ook ontvangt hij daarin interessante gasten die iets met Star Wars hebben, zoals Peter de Haas, die zelf Star Wars-props maakt en er daar een aantal van kwam laten zien.

Vervolgens worden de pijlen nog meer op de film en nog komende films gelegd, waarbij ook de vraag wordt gesteld of Star Wars momenteel niet iets té heftig wordt uitgemolken. Er staat immers nu al weer een volledig nieuwe filmtrilogie gepland. Niet alleen in films is Star Wars een dankbare titel, ook in games geniet de franchise populariteit. Hoewel, is dat na het debacle rond Star Wars Battlefront II ook nog zo? De Nerds bespreken #lootcrategate nog even na en bekijken of er nog hoop is voor Star Wars in games.

Tot slot is het tijd voor de gebruikelijke Tips voor de luisteraar en dan zit het seizoen, inclusief deze special, er echt op. Niet getreurd: onze volgende opname staat alweer gepland en daarmee dus ook de aftrap van het tweede seizoen. S02E01 als kerstcadeautje op Eerste Kerstdag? Dat zou zo maar eens kunnen…

Tijdschema

0:02:19 Even voorstellen, Dennis Mons
0:07:59 Dennis Mons als journalist en het Lamb of God interview
0:16:52 Het Rock & Roll leven: interviews met rocksterren en Jedi
0:26:53 Wookiee Leaks en het ontroerende verhaal van Peter
0:33:04 Star Wars Episode VIII: The Last Jedi
0:42:08 De originele trilogie versus de prequels
0:50:53 Wordt Start Wars uitgemelkt?
0:53:30 #Lootcrategate: Star Wars Battlefront 2
1:14:04 Een Nieuwe Hoop: toekomstige Star Wars games
1:16:59 Tips voor de luisteraar

Tips voor de luisteraarGeef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds