S02E01 – Cryptodebat met Lykle de Vries en Reinier Ladan

Allereerst willen de Nerds van de welbekende Tafel iedereen enorm fijne feestdagen wensen! We hopen dat iedereen een gezellig staartje van 2017 beleeft en richting een gezond en gelukkig 2018 mag gaan!

Cryptodebat

Dat gezegd hebbende, door met de nieuwste episode. Wie wel eens onze Slack komt, weet dat cryptocurrency een veelbesproken onderwerp. Dagelijks vliegen de laatste ontwikkelingen rond Bitcoin, Litecoin, Ripple en Verge je om de oren en onze eerdere episode over Bitcoin en crypto geldt nog steeds als een van de populairste afleveringen van Met Nerds om Tafel. Reden genoeg dus om dat onderwerp nog eens wat aandacht te schenken en wel in de vorm van een heus ‘Cryptodebat’. De setting: de Tafel (uiteraard), met aan de ene kant twee voorstanders van crypto en aan de overzijde twee tegenstanders, of misschien beter: sceptici.

In ‘Team Pro’ vinden we vaste tafelnerd Randal, die zijn gebruikelijke verantwoordelijkheden als presentator van Met Nerds om Tafel even overdraagt aan Jurian, die met Floris de rol van gespreksleider en jury op zich neemt. Randal wordt gesteund door Lykle de Vries, bekend van bitcoinevangelist.nl. Aan de overzijde zit ‘Team Contra’, aangevoerd door huisscepticus Joost, die Reinier Ladan naast zich heeft. Reinier kennen we natuurlijk allemaal allang van de Appels & Peren Show, de podcast die hij samen met Wietse Hage maakt.

Natuurlijk valt er veel te zeggen over Bitcoin, shitcoins en de achterliggende technologieën. Het is dus een gegeven dat niet al het relevante ook daadwerkelijk besproken wordt. Toch doet het viertal aan tafel een goede poging, niet in de laatste plaats omdat de discussies de onderwerpen, die aangedragen worden door de stellingen, vaak al snel ontstijgen. Dat is uiteraard geen probleem: het doel van het debat is om jou, de luisteraar, te voorzien van zoveel mogelijk informatie, die dan afkomstig is vanuit verschillende standpunten. Zo komen onder meer milieuproblemen, de positie van Bitcoin ten opzichte van andere munten en het geslachtsdeel van John McAfee over tafel, in deze laatste aflevering van 2017 van Met Nerds om Tafel.

Tot volgend jaar!

Tijdschema

0:03:32 Introductie en de spelregels
0:06:24 Stelling 1: Bitcoin is erger dan vliegen
0:16:08 Stelling 2: Bitcoin is oplichterij en een ponzischema
0:24:36 Stelling 3: HODL
0:40:55 Stelling 4: Iedereen moet cryptocurrency bezitten
0:50:46 Stelling 5: Over een jaar jaar is Ethereum meer waard dan Bitcoin
1:03:35 Stelling 6: Cryptocurrency gaat een wereldwijde revolutie ontketenen
1:15:11 Stelling 7: John McAfee gaat zijn geslachtsdeel eten
1:26:26 Samenvatting en slotpleidooiOne Reply to “S02E01 – Cryptodebat met Lykle de Vries en Reinier Ladan”

  1. Peter

    Interessant gesprek! Ik vraag me wel af waarom het bijna per definitie goed zou zijn als er concurrentie is, bijv. bij notarissen. Ik meen dat sinds de notaristarieven zijn vrijgelaten het aantal misstanden in deze beroepsgroep alleen maar is toegenomen. Veel geld verdienen is vanouds ook een waarborg tegen corruptie en ambtsmisbruik. Overigens zijn er ook hier diverse alternatieven geweest: in Angelsaksische landen zijn er bijv. geen publieke overheidsnotarissen zoals wij die in het continentale systeem kennen, en werden notarissen in de middeleeuwen, dus voordat er duidelijke nationale rechtsstelsels waren, beëdigd vanuit de katholieke kerk – hier zijn dus varianten op te bedenken, maar ons huidige systeem is feitelijk al 2000 jaar oud, dus laten we ook niet denken (of willen) dat we dat binnen iets van 10 jaar volledig digitaliseren…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds