S02E12 – Op het Techpodcastfestival met publiek, veel Spa Rood en onze verjaardag

Wauw, dat was leuk!! We hebben er met zijn allen lang naar toe geleefd en op zaterdag 17 maart was het dan eindelijk zo ver: het allereerste Techpodcastfestival van Nederland. Op het kantoor van Tweakers keken en luisterden zo’n honderddertig aanwezigen naar de podcasts van Tech45, HTTP Café, TechSnacks, De Zeepcast, NOS op 3 Tech Podcast en natuurlijk Met Nerds om Tafel. Veel interessante onderwerpen kwamen over tafel, het publiek was enthousiast en er was inderdaad voldoende Spa Rood. Het absolute hoogtepunt van Met Nerds om Tafel tot nu toe, en ook nog eens een verdomd mooi getimed hoogtepunt, want deze week viert Met Nerds om Tafel ook nog eens zijn eerste verjaardag!

Stiekeme camera’s en vieze mannetjes

Je hebt vast wel iets meegekregen van de ophef die is ontstaan toen naar buiten kwam dat er een handbalteam in een kleedkamer en mensen in een sauna stiekem gefilmd bleken te zijn. Weet je op dat moment eigenlijk al weet, bleek ook waar te zijn: die filmpjes waren slechts het topje van de ijsberg. Diverse journalisten, waaronder vaste tafelnerd en NOS’er Joost en RTL’s Daniël Verlaan (recent ook te gast geweest in MNOT), zochten de zaak uit en kwamen in aanraking met een groot forum waar voyeurs hun materiaal met elkaar uitwisselden. Joost slaagde er zelfs in om, in samenwerking met iemand in België, een dader op te sporen die stiekem vrouwen had gefilmd in de doucheruimte van een sporthal in Gent. Aan tafel wordt die onderneming nog eens besproken en krijgt Joost, want dat is wel het leuke van live publiek, een verdiend applaus voor zijn speurwerk.

Thor of Iron Man dood!?

Je weet wellicht nog wel van de Star Wars-afleveringen dat geen van de Nerds om Tafel zo hard kan fangirlen op sommige popcult-franchises als Jurian. En ja, als je dan een live podcast gaat opnemen één dag nadat Marvel de nieuwste trailer voor The Avengers: Infinity Wars heeft gepubliceerd, dan weet je dat hij even ruimte nodig heeft om los te gaan, zéker als Marvel hint op de dood van een van de bekende Avengers. Wordt het Iron Man? Thor? Captain America? En komen de Guardians of the Galaxy er wel ongeschonden uit? We weten het over iets meer dan een maand.

Zijn er nog vragen?

Het leuke van een live publiek is natuurlijk de interactie tussen de Nerds aan Tafel en de mensen in het publiek. We sluiten deze speciale podcast dan ook af met wat vragen uit het publiek. Dat blijkt lucratiever dan gedacht, want er weet een nieuw Patreonlid zelfs een fysieke dollar op tafel te deponeren. En ook leuk om te weten: de Nerds denken er over een jaar alle vijf nog te zijn! De vraag waar dat antwoord bij hoort, en nog veel meer, hoor je in deze speciale en wat ons betreft leukste aflevering van Met Nerds om Tafel tot nu toe!

Tijdschema

01:01 Welkom op onze live verjaardag!
04:19 Stiekem gefilmd worden
28:28 De trailer van Avengers: Infinity Wars
33:42 Tips voor de luisteraar
42:25 Afkondiging en dankwoord
43:19 Vragen uit het publiek

Tips voor de luisteraar3 Replies to “S02E12 – Op het Techpodcastfestival met publiek, veel Spa Rood en onze verjaardag”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nerds